Cadeautip: top 5 Italiaanse kookboeken 2018

Decembermaand is pakjesmaand. Met de feestdagen in zicht is het weer tijd om je naasten gelukkig te maken met een leuk presentje. Misschien is een kookboek wel een leuk idee en daarom delen we onze lijst van de top 5 Italiaanse kookboeken in 2018. Welk boek je ook kiest, je geeft een waardevol cadeau waar elke hobbykok blij van wordt.

Top 5 kookboeken 2018

Uit de verschillende Italiaanse kookboeken die dit jaar werden uitgegeven hebben we een selectie gemaakt. Het viel ons op dat vooral de Venetiaanse keuken in de kijker wordt gezet.

Aan tafel in Venetië
Mangiamo!
Jamie kookt Italië
Pasta.Il primo Piatto
Venetië
Kookboeken bestellen

 1. Aan tafel in Venetië


  De Britse blogger Skye McAlpine van My Dining Table vindt dat de vele toeristen die Venetië overspoelen vaak niet de traditionele keuken proeven. Kent zij de smaken van deze Noord-Italiaanse keuken dan goed? Ja, jaren van haar jeugd speelden zich af in Venetië toen haar familie er voor werk kwam wonen. Ze groeide op met de typische gerechten als polenta en baccalà. Ze besloot om er een prachtig kookboek van te maken met authentieke recepten en leuke anekdotes over het echte Venetië.

 2. Mangiamo!

  Cadeautip: top 5 Italiaanse kookboeken 2018
  De Nederlandse auteur en blogger Antoinette is getrouwd met een Italiaan en woont sinds 2001 in Verona. Ze leerde daar pas echt hoe de authentieke gerechten klaar worden gemaakt. Na jaren succesvol online recepten op haar blog te delen was de tijd rijp om een eigen kookboek uit te brengen: Mangiamo! (wat ‘laten we eten’ betekent in het Italiaans). Het is een mooi kookboek geworden met de lekkerste streekgerechten uit de Venetiaanse keuken.

 3. Jamie kookt Italië
  Cadeautip: top 5 Italiaanse kookboeken 2018

  Jamie Oliver heeft geen intro meer nodig en we hoeven er ook niet meer bij te vertellen dat hij gek is op de Italiaanse keuken. Hij schreef al verschillende boeken over deze populaire keuken en er kon er duidelijk nog een bij volgens de Britse chef. Voor dit boek verzamelde hij 140 van de beste Italiaanse recepten die  à la Jamie Oliver zijn bereid. Een beetje Italiaans en een beetje Jamie dus in dit verzamelboek.

 4. Pasta. Il primo Piatto

  Cadeautip: top 5 Italiaanse kookboeken 2018

  Pasta; er zijn al heel wat kookboeken over het onderwerp geschreven en toch is iedere nieuwe publicatie weer leuk om uit te koken. Wanneer je door het boek bladert krijg je gewoon zin in pasta door de prachtige receptfotografie. Er staan makkelijke recepten in die ideaal zijn om klaar te maken tijdens de week. Wil je pasta 2.0 maken? Dan kan je een van de recepten bereiden die  grote chefs als Antonio Carluccio, Sergio Herman en Nick Bril in het boek hebben gedeeld.

 5. Venetië

  Cadeautip: top 5 Italiaanse kookboeken 2018

  Russel Norman kwam in het voorjaar met een nieuw boek over de Venetiaanse keuken. Waar zijn vorig boek Polpo ging over de Venetiaanse hapjes cicchetti, gaat dit nieuwe boek meer over authentieke recepten die geschikt zijn voor de vier seizoenen. De auteur bewaakt ook hier weer een eigen stijl van layout en fotografie. Een mooi boek dat de traditionele Venetiaanse keuken weer in de kijker zet.

Kookboek bestellen

Bestel op tijd je kookboek!

Scroll naar boven