Slow van Georgina Hayden

Cover van Slow Georgina Hayden

Ik was aanwezig op de boekvoorstelling van Slow van Georgina Hayden. De Grieks-Cypriotische ‘Georgie’ maakt al ruim tien jaar deel uit van Jamie Olivers’ team. Ze schrijft en stylet recepten voor de magazines en tv-programma’s van Jamie. Ze besloot zelf een kookboek uit te brengen waar het proces van koken en het genieten van heerlijke, voedzame gerechten centraal staan.

In onderstaand filmpje kan je een glimp zien van de boekvoorstelling.

Taart aansnijden

Wat betekent Slow in het boek?

Het kookboek gaat over het leren genieten van zowel het proces van koken als van verse, voedzame gerechten.

Zo vind je in het boek recepten voor het maken van zelfgemaakte boter, gnudi (aardappelballetjes,red) met spinazie en basilicum, maar bijvoorbeeld ook haverkoekjes met amandel en rozijn. Ga er niet meteen van uit dat je uren bereidingstijd nodig hebt in de keuken omdat de titel ‘slow’ heet, want heel wat recepten zijn best snel klaar te maken. Allemaal zijn het homemadegerechten met verse ingrediënten die iedereen makkelijk kan vinden..

“Eten markeert een pauze. Het is een moment om even uit te rusten, te praten, te herstellen en weer bij te komen”
Georgie Hayden

Het boek telt 280 pagina’s met recepten uit verschillende wereldkeukens. Bij bijna elk recept staat een leuke persoonlijke anekdote van Georgie en een mooie foodphoto, die zo uit jouw eigen keuken had kunnen komen.

Georgies persoonlijke verhaal

Het boek start met een persoonlijk verhaal van Georgie. Eten heeft altijd een centrale rol in haar leven gespeeld. Zo groeide ze op boven het Grieks-Cypriotisch restaurant van haar grootouders en hielp ze vaak samen met haar zus de groenten te bereiden. Eten was er niet alleen maar om je lichaam te voeden, maar ook om van te genieten en mooie momenten te delen met je familie.
Enkele jaren geleden verloor Georgie haar eerste kindje vlak voor de geboorte en probeerde ze weer langzaam haar leven op te pakken. Ze ging weer terug de keuken in en begon weer te genieten van het proces van het halen van ingrediënten en het koken van verse maaltijden. “De ingrediënten waren voedzaam, het kookproces gaf ontspanning en het eten was pure troost”, vertelt Georgie.

De favorieten van de redactie

Tijdens de boekvoorstelling proefde ik de snelle kersengranola, de courgettecake met honingboter en de roerei met zalm. Het waren heerlijke, pure gerechten. Je krijgt prompt zin om thuis lekker te gaan kokkerellen. Diezelfde dag heb ik dan ook de gerechten, die ik toen heb geproefd, thuis nog klaargemaakt. Het bewijst weer hoe lekker, de pure en simpele keuken kan zijn en dat genieten voorop staat.
Op de foto’s van het boek zie je bovenin gekleurde labels, dat zijn alle recepten die ik in korte tijd uit het boek heb klaargemaakt. Je kan zien dat het er veel zijn. Hieronder vind je vier recepten die ik heb gemaakt uit het boek. Het dessert van rijstepap met sherry-rozemarijnpruimen kan je hier zelf uitproberen!


Het boek is onder andere bij Bol.com te koop voor € 24,95.

[bol_product_links block_id=”bol_58f0c027ae8b6_selected-products” products=”9200000071852503″ name=”South & Pepper” sub_id=”Foodblog” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Scroll naar boven