Hngry for more?

Toen ik vorige week in Antwerpen was, kwam ik toevallig langs deze zaak. Op de ramen van het pand stond ‘Smart cooking’. Ik was benieuwd, dus besloot ik  een kijkje te gaan nemen.
Binnen was het mooi ingericht, maar het was er wel rustig. Ik was de enige klant op dat moment, maar ik kreeg snel gezelschap van de vriendelijke winkeldame. Ze legde me rustig het concept uit van de ‘foodstore’…

Het concept

Het is simpel: in de winkel kies je een van de tien recepten dat je graag wilt klaarmaken. Om je te helpen bij je keuze worden de gerechten met grote ‘realistische’ foto’s afgebeeld. Dus geen Mc Donald’s toestanden waar je op foto een Big Mac ziet, maar in het echt ‘little slumpy Mac’ krijgt.
Op de foto staat ook de naam van het gerecht en de prijs per persoon. Vergeet niet dat deze prijs het dubbele wordt aan de kassa, want de recepten zijn bedoeld voor twee personen.
Heb je gekozen? Prima, want vanaf nu gaat het snel. Je hoeft namelijk niet alle ingrediënten in de winkel te gaan zoeken, ze staan allemaal netjes op één plek onder de foto van het gerecht. Dus in een mum van tijd heb je alles in je winkelmandje. En thuis hoef je ook al niet in de weer met een keukenweegschaal of maatbekers. De portiegroottes zijn voor jou al in orde gemaakt. Je kan dus zo aan de slag.

No waste

De eigenaar, Thierry Peeters, staat ondertussen ook bij mij. Hij vertelt dat hij dit bijzondere concept in Duitsland heeft ontdekt en een soortgelijk concept in België heeft geïntroduceerd.
Wekelijks worden drie recepten vervangen door nieuwe. Deze schrijft hij zelf. De kennis die daarvoor nodig is, haalt hij uit zijn eigen ervaring. Thierry heeft vroeger namelijk nog een restaurant gehad.

Het valt me op dat het allemaal makkelijke, snelle recepten zijn waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. De recepten zijn ook zo geschreven dat je geen ingrediënten overhoudt. Dus alles wordt gewoon gebruikt in het gerecht. No waste.
Een echte topper is volgens Thierry de thai beef noodle.
Ik wil graag een recept uittesten. Ik kies voor de Italiaanse klassieker: cannelloni met spinazie en ricotta. Ben je benieuwd naar mijn bevindingen? Je leest het hier!

Getest--cannelloni-met-spinazie-en-ricotta

Hngry for more?

Ik vind het een leuk concept, passend bij de hype van de foodboxen. De prijs van ongeveer € 7 per persoon is te vergelijken met een foodbox van Hello Fresh (niet goedkoop dus). Met het verschil dat je geen abonnement hoeft af te sluiten en je dus nergens aan vasthangt. Maar dan moet je wel zelf alles gaan halen in de winkel in Antwerpen.
Het is dus vooral interessant voor mensen die in de buurt wonen, en snel een antwoord willen op de vraag “Wat eten we vandaag?”.
De gerechten zijn goed voor twee personen of koppels zonder een groot gezin of kleine kinderen.
Ben je geen topchef? Geen probleem want de recepten zijn zo makkelijk dat zelfs de grootste kokenkluns ermee aan de slag kan. De ingrediënten zijn met zorg uitgekozen (vaak van lokale leveranciers) en van goede kwaliteit.

Meer dan alleen maar recepten

In de winkel kan je ook terecht voor bijzondere wijnen, koffie, thee, delicatessen en een kleine selectie kookboeken. Op de website van Hngry vind je meer informatie.

Scroll naar boven