De mystieke zeemeermin van Lago di Carezza

Lago di Carezza landschap

Lago di Carezza of in het Nederlands Karersee is een betoverend bergmeer gelegen in de Italiaanse regio Zuid-Tirol. Het meer staat bekend om zijn kristalheldere water dat de reflecties van de omliggende Dolomieten weerspiegelt, waardoor een mystiek landschap ontstaat. Echt prachtig.
Omringd door weelderig groen en met uitzicht op de indrukwekkende bergtoppen, trekt Lago di Carezza jaarlijks heel wat bezoekers die komen om te wandelen, te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid. Je kan het meer niet in, maar je kan er wel langs. En parkeren kan makkelijk op het grote parkeerterrein in de buurt. Lago di Carezza is echt een aanrader om te bezichtigen als je in de buurt bent. 

Het verdriet van de zeemeermin

En aan het prachtige meer hangt ook een verdrietige legende. Er was een mooie en betoverende (zee)meermin die in het kristalheldere water van Lago di Carezza woonde. Ze stond bekend om haar mysterieuze aantrekkingskracht en haar prachtige zangstem dat de lokale bevolking betoverde.

Op een dag werd de zeemeermin verliefd op een man die aan de oevers van het meer woonde. Hun verboden liefde bracht grote onrust in de wateren van het meer. De goden, verontrust door deze ongebruikelijke liefde tussen een zeemeermin en een mens, veroordeelden de zeemeermin tot een tragisch lot. Ze werd gedwongen te verdwijnen in het diepe water, waardoor ze voorgoed gescheiden werd van haar geliefde. Heel triest. 

Sommigen beweren dat je op rustige nachten de zeemeermin nog steeds kan horen zingen, als een herinnering aan de tragische liefde die ooit het meer betoverde. En bij laag water kan je zelfs een kleine glimp van de zeemeermin opvangen. Kijk maar even goed op de foto bovenin het artikel, als je goed kijkt, zie je haar misschien. 

Beeld van bovenop van het meer Lago di Carezza

Dit is het adres van Lago di Carezza: Karersee, 39056 Welschnofen, Bozen, Italië

Scroll naar boven