Boekreview Wijn van Dennis van den Buijs

De cover van boek wijn van Dennis van den Buijs

In elke vriendengroep is er een. Misschien ben je het zelf. De gezellige wijnsnob die na anderhalf glas het gesprek raffineert met “Deze krachtige tannines geven me een drogend en stroef tonggevoel als de Atacamawoestijn” en “Ik word wild enthousiast van de volle body van deze Barolo uit 2006”. Of ben je eerder de stille nipper die verder niet veel heeft met wijnjargon. 

De Vlaamse radio- en podcastmaker Dennis van den Buijs ontdekte dat de wijnwereld een vat vol geweldige verhalen is die iedereen wil horen. Hij bundelde daarom honderd sappige anekdotes en verhalen in het boek “Wijn” die wijnpraat nog leuker maakt aan tafel.

De verhalen zijn met een heerlijk, sprankeltje humor geschreven. Geen belerend boek met zware kost, maar net informatief en walsend luchtig. Je kan het boek in één slok uitlezen (we won’t judge), of je kan achterin de druivensoort in het register opzoeken en het passend verhaal bij lezen.

Je zal namen tegenkomen als Napoleon, Putin, Beethoven. En je zal ontdekken dat niet alleen wij mensen van Pinot Noir houden, maar ook bavianen. En dat de grote wijnkastelen in Bordeaux nooit hadden bestaan zonder de Nederlandse dijkenbouwers? Wine for thought. 

Sarah Puozzo die het boek Wijn leest tussen de wijnranken.
Naast 
zijn podcast “Wijncast” (te beluisteren, met of zonder een goed glas wijn erbij) is zijn boek een echte aanrader. En dat vinden heel wat wijnslurpers en boekenwormen ook want inmiddels draait de drukkerij op volle toeren voor de vierde druk in slechts enkele weken tijd. Kijk, weer een gelegenheid om te proosten. Wat zijn wijndrinkers toch gezellig!

 

Boek Wijn kopen

Het boek “Wijn” is te koop bij de boekhandel in Nederland en België en via online shops zoals bol.com.

De cover van boek wijn van Dennis van den Buijs