The Best Chef awards 2021 in Amsterdam!

Voor zijn vijfde editie trekt THE BEST CHEF AWARDS, gesponsord door PERLAGE, op 13, 14 en 15 september 2021 naar Amsterdam. Het driedaagse culinaire festival omvat naast de FOOD MEETS SCIENCE-conferentie en de AREA TALKS-sessies ook een reeks nieuwe activiteiten. Het hoogtepunt van het event is het gerenommeerde AWARDS GALA, waarbij de allerbeste chefs ter wereld geëerd worden.

 

Bekendmaking van de nieuwe kandidaten

Met een totaal vernieuwde presentatie van 100 nieuwe kandidaten uit 35 landen, waaronder 6 Nederlandersen 3 Belgen, belooft 2021 een jaar vol spanning te worden. De kandidaten worden geselecteerd door een team van onafhankelijke partners van THE BEST CHEF, bestaande uit diverse professionals uit de gastronomiesector.

Vanaf 25 februari zal THE BEST CHEF elke dag in willekeurige volgorde een nieuwe kandidaat aankondigen. Dat gebeurt via zijn socialemediakanalen die intussen zo’n 1,5 miljoen volgers tellen.

Op 6 juni start THE BEST CHEF met de jaarlijkse stemronde, waaraan alle chefs die vorig jaar op de lijst stonden, samen met de onafhankelijke gastronomieprofessionals en de 100 nieuwe kandidaten kunnen deelnemen. Op basis van hun stemmen komt de TOP100 AWARDS tot stand. De stemronde voor de publieksprijs – de ‘Fol-LOVERS Award’ – begint in juli en loopt één maand.

De winnaars van 2020 zijn hier te vinden.

 

Amsterdam als uniek decor

Amsterdam – met zijn bijzondere kunst, architectuur, smaken en geschiedenis een van ’de  meest geliefde steden in Europa – vormt het boeiende kader voor een event waarbij de deelnemers kennis en ervaringen kunnen delen met collega’s en professionals uit de sector.

De missie van THE BEST CHEF  is de promotie van gastronomie en talent. En dat sluit perfect aan bij de troeven van de stad Amsterdam, die trouwens steeds prominenter aanwezig is in de internationale culinaire scene. “We hebben een fantastische band opgebouwd met de bruisende community van chefs in Nederland en specifiek in Amsterdam”, zegt Joanna Slusarczyk, co-founder van THE BEST CHEF.

Na succesvolle edities in Warschau in 2017, in Milaan in 2018, in Barcelona in 2019 en volledig digitaal in 2020, luidt het credo dit jaar: Back to “Live”, Back to Reality oftewel: Terug naar het “leven”, terug naar de realiteit.

“De uitdagingen van vorig jaar hebben ons niet tegengehouden. Integendeel. We hebben net harder gewerkt om ons aan te passen aan de moeilijke omstandigheden om chefs en restaurants over de hele wereld een platform te bieden om met elkaar en met hun volgers in contact te blijven. Onze grote hoop voor dit jaar is dat onze community elkaar weer in levenden lijve kan ontmoeten”, besluit Joanna Slusarczyk.