Authentiek Italiaans bij trattoria van Njamtv-chef Peppe!

Ik ben altijd op zoek naar lekkere Italiaanse eetplekken waar ze authentieke gerechten serveren. Lijkt niet moeilijk zou je denken met het enorme aanbod aan Italiaanse restaurants, maar geloof me, dat zijn pareltjes die zich niet makkelijk laten vinden. Een zo’n pareltje is La Botte in Genk – (België) van Njamtv-chef Peppe Giacomazza. Ik wil er al lang een tafeltje reserveren, maar ik heb de kans nog niet gekregen. Ik was dan ook enorm verheugd toen ik de uitnodiging kreeg om naar Peppe’s nieuwe trattoria in Genk te gaan. Hij werd onlangs ambassadeur van het tomatenmerk Elvea en die avond zou hij enkele gerechten met de producten klaarmaken.

Peppe’s in Genk

Na een rit van anderhalf uur (Genk ligt niet om de hoek en hey, ik wilde er echt graag naartoe :)), kwam ik aan bij Peppe’s. Je kan er niet omheen, de eettent valt op en dat komt vooral omdat het een lanwerpig pand is met het logo van Peppe’s op de ramen. Goede locatie!
Authentiek Italiaans eten bij Njamtv-chef PeppeBinnen is het industrieel-chic (ow, ik hoop dat interieurbloggers me niet afrekenen op dit woord omdat het misschien niet correct is :)), maar ik bedoel daarmee stoer, maar wel gezellig en met voldoende kleur.
Authentiek Italiaans eten bij Njamtv-chef Peppe

Na een korte introductie waarin Peppe uitlegde waarom hij ambassadeur geworden was van Elvea, ging hij de keuken weer in.
Samen met zijn Pugliese sous-chef kookten ze volgens Italiaanse ‘passione en amore’. Even later werd een vullend bord burrata (een heerlijke caloriebom van mozzarella met room in), drijvend op een laagje tomatensaus geserveerd.
BurrataOp, alles ging snel op. De toon was gezet, kom maar op met het volgend gerecht dacht ik.
Daarna kwam een dampend bord al dente pasta, klaargemaakt als carbonara (een Italiaanse klassieker met guanciale (varkenskin) en ei) maar dan met tomatensaus.
Pasta carbonaraDit was voor mij het lekkerste gerecht van de avond. De pasta was perfect klaargemaakt zoals je hem in de mooie laars zou eten. Grazie a Dio!
Nee, pasta is niet het hoofdgerecht zoals velen denken. In Italië lachen ze hiermee, want voor deze grote eters was dat nog maar het voorgerecht. Als hoofdgerecht kregen we filetto pizzaiola. Lekker kalfsfilet met een klassieke pizzaiolasaus (op basis van tomaten, olijfolie, kappertjes, oregano).
pizzaiola‘Geen geslaagd diner zonder dessert’ zeg ik altijd. Peppe spreekt gelukkig dezelfde taal en serveerde een royale portie chocolade tiramisù. TiramisùDe klassieker is luchtig gemaakt, heerlijk want na drie gerechten heb je geen zin in een zwaar dessert.
Na een overvolle buik zat het diner erop. Ik maakte nog snel een leuke foto met Peppe en ging meer dan tevreden terug huiswaarts.
Peppe Giacomazza en Sarah Puozzo

Receptvideo

Een van de lekkerste gerechten vond ik de pasta carbonara in rossa (in het rood betekent het). Een dampend bord met goed zelfgemaakte pasta, zoute Italiaanse stukjes pancetta en een eenvoudige tomatensaus waar je de smaken van de echte mediterranee in proeft. Klinkt heel poëtisch, maar een goed gerecht brengt mijn gedachtes meteen naar een Italiaanse scène (waarvoor dank! :)) Waarschijnlijk denk je nu ‘goed voor Sarah’, maar er is een receptvideo van het gerecht zodat je zelf ook lekker Italiaans kunt koken en je gedachtes even op vakantie kunt sturen. Prego!

Heb jij ook al eens een tafeltje gereserveerd bij Peppe’s of La Botte? Wat was jouw ervaring? Of heb je zelf een lekker recept met de producten van Elvea? Laat het weten, ik ben benieuwd! :)
P.S.: Elvea is vooral in de Belgische retail te koop, in Nederland vind je een klein aanbod bij bvb. Albert Heijn. 

Sarah